Gastro Finanse
GASTRO FINANSE – profesjonalne zarządzanie lokalem gastronomicznym
Gastro Finanse to niezwykle proste i intuicyjne narzędzie pracy każdego managera. Zapewnia pełną kontrolę kluczowych aspektów działalności gastronomicznej (analizę wszystkich kosztów, zobowiązań, płynności finansowej, itp). Jest jednocześnie zbiorem narzędzi do codziennej pracy managera. Odpowiedni dla pojedynczego lokalu oraz sieci lokali gastronomicznych.
Niezwykle proste i intuicyjne narzędzie
Oprogramowanie Gastro Finanse nie wymaga od użytkownika żadnego doświadczenia z programami komputerowymi, ani fachowej wiedzy z zakresu controllingu. Program stworzono tak, by codzienna praca z nim była prosta i intuicyjna oraz nie zajmowała więcej, niż kilka minut. Otrzymane analizy i zestawienia są przejrzyste i intuicyjne.
Pełna kontrola wszystkich kosztów
Gastro Finanse umożliwia pełną kontrolę działalności gastronomicznej. Poświęcając maksymalnie kilka minut dziennie pracy z programem, można otrzymać szeroką gamę analiz i zestawień niezbędnych do efektywnego zarzadzania biznesem gastronomicznym oraz do podejmowania kluczowych decyzji. Moduł ten pozwala na kontrolę wszystkich typów kosztów, zyskowności, kosztów zużycia surowców czy zobowiązań.
Odpowiedni dla gastronomii pojedynczej i sieciowej
System gotowy jest do zastosowania w różnego typu firmach gastronomicznych – pojedynczych i sieciowych, a także w różnych strukturach zrządzania – firmy zarządzane jednoosobowo i shierarchizowane.
Minimum wprowadzania danych – maksimum analiz
Większość programów wymaga wprowadzania dużej ilości szczegółowych danych pochłaniając tym samym czas managera. Mimo tego, że Gastro Finanse generuje bardzo szeroki zakres różnych analiz i zestawień, użytkownik wprowadza do systemu dane jedynie w podstawowym zakresie. Dodatkowym ułatwieniem jest integracja i możliwość importu danych z Gastro POSa i Gastro SZEFa.
Profesjonalne zarządzanie jeszcze nigdy nie było tak proste…
Finanse i płatności – wszystko pod kontrolą
Gastro Finanse pozwala na efektywną kontrolę wielu kluczowych sfer działalności gastronomicznej.
Analiza wyniku finansowego
Zadaniem tego modułu jest pełna analiza wszystkich kosztów gastronomii (surowcowe, operacyjne, personalne), przychodu oraz zyskowności. Dane prezentowane są w formie przejrzystego wyniku finansowego (P&L) z podziałem na grupy, wzbogacone o wykresy i wskaźniki.
Analiza FOOD COST i BEVERAGE COST
Analiza Food Cost odpowiada za mierzenie rzeczywistego kosztu surowca poniesionego w danym okresie. Wyniki analiz prezentowane są w formie finansowo-wskaźnikowej, przez co analiza jest doskonałym uzupełnieniem lub alternatywą dla prowadzenia gospodarki magazynowej.
Zarządzanie zobowiązaniami
Proste i szczegółowe zestawienia zobowiązań: zbiorcze i dla każdego z kontrahentów z osobna. Program umożliwia wygodne rozliczanie zobowiązań oraz efektywną kontrolę poziomu zadłużenia. Moduł umożliwia wygodne zarządzanie płatnościami bez względu na strukturę organizacyjną w firmie (elastycznie nadawane uprawnienia).
Jeśli nie możesz czegoś zmierzyć, nie możesz tym zarządzać…
Narzędzia managera
Oprócz wielu analitycznych funkcji, Gastro Finanse to także podstawowy niezbędnik managera zawierający proste i intuicyjne narzędzia wspierające codzienną pracę, np.:
- grafiki pracownicze – wygodne planowanie czasu pracy personelu, zarządzanie oraz drukowanie grafików, list obecności, formularzy próśb grafikowych, dyspozycyjności; równolegle z tworzeniem grafiku moduł generuje prognozę kosztów personalnych (na podstawie utworzonych grafików);
- kalkulator marż – pomocny podczas tworzenia nowych dań lub całego menu;
- inwentaryzacja dzienna – doskonałe narzędzie do wyrywkowej kontroli surowców;
- raport kasowy – kontrola obrotu i stanu gotówki w firmie;
- druki – wzory umów i druków wewnętrznych dla gastronomii.
AJ PLUS
- ul. Dworska 23/43
30-314 Kraków - +4812 423 40 48
- Napisz do nas