Akademia Managera Gastronomii
31 maja 2019 Aktualności, Nowości
Akademia Managera Gastronomii – zarządzanie gastronomią.
Już w najbliższych dniach, 4 – 6 czerwca 2019 r. w Katowicach, w ramach cyklu szkoleń otwartych organizowanych przez naszego Partnera – sieć Hotele Plus, odbędzie się Akademia Managera Gastronomii.
Wydarzenie wyróżnia bogaty, 3-dniowy plan szkolenia o szerokiej tematyce związanej z zarządzaniem gastronomią i zajęcia prowadzone w różnorodnych formach: wykłady, warsztaty, prezentacje, dyskusje.
W programie także udział naszej ekipy – omówimy zagadnienia związane z zarządzaniem systemem gastronomicznym.
PROGRAM SZKOLENIA
- Kierowanie i zarządzanie restauracją w aspekcie prawa pracy, prawa handlowego oraz przepisów sanitarno – epidemiologicznych;
- Manager lubiany przez zarząd i właściciela a manager lubiany przez zespół – sztuka kompromisu w zarządzaniu – dekalog managera;
- Właściwa rekrutacja kluczem do odpowiedniego wyboru pracowników;
- Odpowiedni pracownicy drogą do sukcesu lokalu gastronomicznego;
- Wprowadzenie nowego pracownika na stanowisko – procedury operacyjne;
- Odpowiednio zdefiniowane zakresy obowiązków stanowiskowych;
- Zasady tworzenia procedur operacyjnych na stanowiskach: manager, barman, kelner;
- Prawidłowa komunikacja w zespołach: sala – bar, sala – kuchnia;
- Sztuka delegowania zadań – manager i szef kuchni – jak sobie radzić w swoich działach;
- Rola szefa kuchni w zespole w czterech podstawowych obszarach działalności: operacyjna, sprzedaż, administracja, stosunki międzyludzkie;
- Nowoczesne technologie kulinarne – czy pomagają w efektywniejszej pracy w kuchni;
- Karta menu kluczem do sukcesu lokalu gastronomicznego;
- Elementy zarządzania kosztami w gastronomii, podstawowe wiadomości w zakresie gospodarki magazynowej;
- Jak rozliczać, jak wychwycić nadużycia, jak przeciwdziałać nieprawidłowościom;
- Smak i zysk – ścisła współpraca szefa kuchni z managerem;
- Rentowna restauracja – zarządzanie kosztami w restauracji w oparciu o kontrolę czasu pracy, koszty surowców, kary i nagrody oraz koszty operacyjne;
- Karać czy nagradzać – dylematy managera, jak robić to prawidłowo;
- Poza finansowe motywowanie pracowników;
- Programy motywacyjne – techniki sprzedaży dla kelnerów i barmanów;
- Obniżanie kosztów w gastronomii – grupy zakupowe;
- Programy lojalnościowe – zwiększenie liczby gości w restauracji;
- Rabaty czy zawsze warto je stosować?;
- Prawne aspekty stosowania kar i egzekwowania nadużyć przez pracowników;
- Sprzedaż od zlecenia do rozliczenia – prawidłowość działań;
Więcej informacji oraz zapisy – na stronie Organizatora lub skontaktuj się z nami.
AJ PLUS
- ul. Dworska 23/43
30-314 Kraków - +4812 423 40 48
- Napisz do nas